marjisen.webblogg.se

Kommer att skriva om allt möjligt. Det blir nog en och annan story om min hälsoresa samt om handverk och familjen.

Ett mindre h*te som heter strumplåda

Publicerad 2015-06-12 14:31:17 i Allmänt, Familj,

Tog äntligen mig i kragen och drog ut lådan som innehåller strumpor. Strumpor i alla möjliga färger, mönster och storlekar. Gamla och slitna/trasiga. Oanvända. 
Grejen är att barnen tar det första bästa paret de får tag på. Helst såna som är inte ut och in. 

Jag skojar inte. Fröken med storlek 32/33 tycker att går jätte bra med Benjamins 42/43 och tycker inte alls att är konstigt att dra den upp till låren. 

Så vissa får man kasta bort direkt eftersom de har blivit överanvända 😀
Kan bara säga att det behövdes. Hittade en hel del till Rasmus också där. 

Det är sommar här ute. Äntligen. Får hålla oss i skuggan. Blev riktigt fint väder för Älvsjö festen i Parkleken Kristallen 😊

Rasmus fick en hatt och Flammys brandskola av brandmännen ☺
Sjuklingen äter glass 


Är vi verkligen så beroende av mobiler?

Publicerad 2015-06-11 15:44:31 i Allmänt, Familj,

Funderade på om jag skulle berätta om vad som hände med min mobil eller inte. Men kanske det är lika bra. 

Så nu ska ni lära av mina misstag 😕

Igår var det dags för sista skolavslutning för den här gången och vi skyndade oss till bussen. Tjejerna tog vagnen ner när Benjamin skulle byta skorna. Så jag tog hans andra skor, väskan och mobilen i handen. Skulle springa ner på trapporna vid gaveln. Hann inte ta många trappsteg förran höger hand träffade räcket och jag tappade helt enkelt greppet om mobilen. Den gled självklart ner mellan trappan och väggen. Jag nästan visste redan när jag sprang ner i panik och kollade under trappan att spelet var förlorat. Någon väldigt smart människa har kommit på att ha ett utrymme där man inte kommer åt. Typ betong. 
Det händer sällan att jag blir panikslagen men nu hände det. Sprang som en galning till Benjamin och bad om att låna hans mobil. Ringde Daniel. Hyperventilerade. Jag hade inte tid att vara så. Sprang till tjejer, Rasmus och Alvin. Tog bussen vi hade tänkt att ta och åkte till kyrkan där Benjamins skolavslutning var. 

Att vara beroende av andra för att kunna kommunicera samt kolla på rätta riktning mot kyrkan var ingen höjdare. Fick helt enkelt låna barnens mobiler. Och de skulle inte vara med mig resten av dagen. Benjamin skulle till sin pappa och tjejer till Gröna Lund.

Daniel åkte hem under tiden och kollade med någon spionkamera om han kunde hitta/se mobilen. Han såg massor av konturer av saker men kunde inte hitta den. Ännu mindre att komma på hur man skulle kunna ta den därifrån.
Bostadsföreningen hade sagt till honom att ingen annan har haft problem med det och har aldrig anmält något liknande... Men vi får se, kanske de kommer på något.

Jag har en ny mobil nu och mitt nummer funkar idag men jag har förlorat alla inloggningar, bilder, kontakter, sms, noteringar..ja, i princip allt sedan flera år tillbaka. Jag gör ju inte sånt här.

Det enda positiva med det här är att ingen äckel kommer åt mina bilder och grejer 😑

Liknande inlägg

Hälsoresan fortsätter

Publicerad 2015-06-10 08:41:24 i

Jag fick en riktig överraskning på morsdagen. I form av en besked från min man. Han sa plötsligt, utan förvarning, att han vill börja med Hälsocoacherna. Imorgon. Jag blev lite omtumlad men satte igång med att göra iordning kyckling till honom och gå genom olika saker. Han har tagit sk optimalset redan ett tag så han var bekant med kosttillskotten men fick lära sig att använda de lite annorlunda bara. 

Från saltälskare till helt saltfri kost har gått jätte bra 😊 Mosig i hjärnan blev även han med bara proteiner en hel vecka och trött.  Men lyckan i måndags när han fick starta dagen med yoghurt, blåbär och fröblandning 😁 svårt att beskriva 😀
Han var så full av energi efter jobbet att han gick och tränade 😊 hårt, fast jag hade sagt att han måste ta det lite lugnt. Och så nöjd han var 😊 

Det hade hänt saker på vågen också. Han hade tappat över 5 kg under veckan 😊 Är så stolt över honom!

För min egen del går det också framåt. Har inte fått så mycket träning men när man sköter kosten händer det ändå grejer 😊 Räknade att jag har blivit av med  45 cm sammanlagt 😃 och det syns måste jag säga! Det bästa med det här är att fettet under huden försvinner 😊 Vet ni det där som man trodde att man skulle få leva hela livet med? Det försvinner! Och det känns som att jag bränner fett trots att jag har inte tränat 😀 Inte ens snacka om att hur det känns att älga upp i backen eller rusa upp i trappor och inte känna det minsta 😄 Eller leka i parken. Kan leka apa och hänga på klätterställningar 😊 I söndags testade jag simma första gången med den här kroppen. Fort gick det men flyter inte lika bra 😂
Det galnaste är att jag kan kanske snart väga under 70 med mina "muskulösa" 177 cm 😛 Trodde inte att det skulle vara möjligt...


Lilla superman 😊

Om

Min profilbild

"marjisen"

Föräldraledig med två barn hemma och hinner göra ett och annat mellan amning och blöjbyten 😀 Älskar att virka, sticka, läsa, baka, träna och testa på nya saker ☺

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela